Projectaanpak

Onze projectaanpak bestaat uit de volgende stappen:

Tussen elke stap in het proces bevinden zich controlepunten om de kwaliteit te bewaken.

Ontwerp en advies

In nauw overleg met de opdrachtgever wordt bepaald hoe het eindresultaat eruit moet zien. Hierbij geven wij u graag advies over de uitvoering, veiligheid, duurzaamheid en kosten.

Tekenwerk

Het tekenwerk bestaat uit de volgende disciplines:

 • Voorsteltekening
  Op basis van het prijsvoorstel aan de opdrachtgever wordt een voorsteltekening gemaakt. Hierin zijn alle veiligheidseisen verwerkt.
 • Definitieve tekening
  De opdrachtgever komt met reacties en op basis daarvan wordt in overleg een definitieve tekening gemaakt.
 • Instortvoorzieningen
  Indien gewenst verzorgt Montihek Balkonhekken de maatvoering van de instortvoorzieningen op de betontekening. Dit voorkomt achteraf boren op de bouwlocatie en geeft een kostenbesparing.
 • Inmeten
  Met de definitieve tekening wordt alle maatvoering nauwkeurig op de bouwlocatie gecontroleerd. Indien noodzakelijk worden de tekeningen aangepast.
 • Producttekeningen
  Na inmeten van de definitieve tekening wordt de productietekening uitgewerkt.

Productie

Alle producten worden nauwkeurig volgens de productietekeningen vervaardigd.

Oppervlaktebehandeling

Na de productie volgt de oppervlaktebehandeling. Alle hekwerken van Montihek worden thermisch verzinkt en (veelal) voorzien van een poedercoating. Lees hier meer over oppervlaktebehandeling.

Montage

Voor en tijdens de montage bewaakt Montihek Balkonhekken de montageplanning en bespreekt deze met onze monteurs en opdrachtgever. Indien gewenst wordt na overleg de montageplanning aangepast.

Voor het transport naar de projectlocatie vindt de assemblage en voormontage van onze (glas-) hekken, privacyschermen en overige producten plaats. De producten worden op montagevolgorde in onze eigen ontwikkelde transportbok geplaatst en vervolgens naar de projectlocatie vervoerd waardoor uiteindelijk aanzienlijk tijd wordt bespaard tijdens de montage. Ook voorkomt deze werkwijze onnodige beschadigingen tijdens het transport naar de projectlocatie.

Bij renovatieprojecten zorgt Montihek Balkonhekken tijdens demontage, montage en verticaal transport veelal voor veiligheidsvoorzieningen om de veiligheid van de bewoners te waarborgen. Voor aanvang montage zorgt Montihek veelal ook voor een project (Bouw) veiligheidsplan.

Garantie

Garantie is niet alleen zekerheid voor de klant, maar ook voor ons als leverancier. Daarmee houden wij namelijk al onze partners scherp op het leveren van de hoogste kwaliteit. Deze kwaliteit danken we aan het strikt hanteren van vaste procedures en normen.

Op alle producten die voorzien zijn van een zinklaag en een 2-laags poedercoating verstrekken wij een garantie voor een looptijd van 10 jaar afbouwend. Hierbij dienen wel de Montihek onderhoudsvoorschriften en reinigingsfrequentie in acht te worden genomen.

Top